Voordelige maaltijden uitproberen?
Bekijk direct geheel vrijblijvend de proefpakket aanbiedingen!

PROEFPAKKET AANVRAGEN

Maaltijden aan huis Lier

Een gezond voedingspatroon is belangrijk voor een fit en sterk lichaam. Ervaart u problemen bij. het bezoeken van een supermarkt? Wilt u liever niet meer zo lang in de keuken staan? Levering van maaltijden aan huis in Lier is de oplossing voor veel senioren. De maaltijdservice levert warme maaltijden bij bejaarden en hulpbehoevenden of gehandicapten. Bijvoorbeeld typisch Vlaamse gerechten als Gehaktballetjes met krieken tot heerlijke menu’s zoals Vol au vent met puree. Altijd met verse ingrediënten. Binnen een paar minuten opwarmen in de magnetron(oven) of microgolfoven). Op deze pagina treft u informatie over de populaire soorten maaltijden, bieden wij landelijke en lokale keukens en kunt u gebruik maken van interessante welkomstacties en proefpakketten.

maaltijden-aan-huis-lier

 • Elke week gezonde gerechten thuisbezorgd.
 • Een ideale oplossing voor ouderen en zorgafhankelijke mensen.
 • De maaltijden bestelt u al vanaf €5,75.
 • Ook dieetmaaltijden als eiwitrijk en koolhydraatarm.
 • Geen verplichte afname.
 • Op een vast moment in de week thuisbezorgd.
ProvincieAntwerpen
GemeenteLier
PlaatsLier
Postcode2500
Menu-tipHamburgerSpeklapje met groentenpannetje en aardappelen, rode kool met appeltjes en aardappel
Website gemeentewww.lier.be

Warm eten laten bezorgen in Lier?

Bekijk aanbiedingen en bestel direct online

Gezonde maaltijden bezorgen in Lier

Veel senioren eten onvoldoende gezond. Dat kan uitmonden in welvaartsziektes zoals een te hoge bloeddruk en zwakkere spieren. Aan de andere kant zijn er senioren die juist te kampen hebben met ondervoeding. Te lang doorlopen met deze voedingsproblemen leidt mogelijk tot een futloos en moe gevoel en reumatische klachten. Veel variatie in de dagelijkse warme maaltijd is van wezenlijk belang. Een praktisch hulpmiddel is de voedingsdriehoek. Wilt of kunt u niet zelf meer koken? Er bestaan op dit moment meerdere soorten thuismaaltijden die gevroren, vers of warm geleverd kunnen worden. Typische gerechten zijn Boeuf bourguignon met gebakken rijst of Tagliatelle ham-champignon en kaassaus. Hierna zetten wij dit verder uiteen.

De voordelen van een diepvriesmaaltijd

Deze vriesverse maaltijden ontvangt men bevroren aan huis. Dit heeft veel (praktische) voordelen: een optimaal behoud van voedingswaarden, smaak, kleur en vitamines. Bewaarmiddelen, kleurstoffen, geurstoffen of smaakversterkers zijn dan vaak ook niet eens nodig. Kant en klare diepvries gerechten blijven maandenlang goed in de vriezer. Ook gewoon handig om op voorraad te hebben. Er zit vast iets van uw goesting bij.

 • Alles blijft vers zonder bewaarmiddelen.
 • Bomvol groenten en belangrijke voedingsstoffen.
 • Zo’n vriesverse maaltijd aan huis leveren in Lier is al een mogelijkheid vanaf €5,25.

Meer informatie over koelverse maaltijden

Iedere week een nieuw menu met ingrediënten die pas net geoogst zijn. Er is veel variatie in het menu. Met lekker veel groenten en weinig suiker en zout of andere toevoegingen. Koelverse gerechten kan je +/- 5 of 6 dagen zonder smaakverlies bewaren. De levering vindt plaats op verscheidene door de weekse leverdagen (1 of 2 keer).

 • Dagvers bereid met verse en lokale ingrediënten.
 • Volop variatie in de menu’s.
 • Normaal rekenen ze voor koelverse gerechten zo’n €7,25 per dag.

Warme maaltijden in Lier laten bezorgen

De meeste ouderen hopen dat ze nog voor een lange periode zelfstandig thuis kunnen wonen. Dankzij warme maaltijden aan huis is dat een stuk realistischer. Voor ouderen en hulpbehoevenden kan het zelfstandig verwarmen van een maaltijd een hele opgave zijn. Een gezonde en groenterijke maaltijd is een onmisbaar voedingsmoment op een dag. Juist voor die momenten kunt u kiezen voor een warme maaltijdservice. Doorgaans bieden ze een dagmenu met bijvoorbeeld: soep, een hoofdgerecht van aardappeltjes of rijst/pasta + groenten van het seizoen, een kleine portie vis en/of vlees en een dessert.

 • Deze tafeltje dekje service wordt dagelijks aan huis bezorgd.
 • De koerier heeft ook een sociale en signaleringsfunctie.
 • Een warm dagmenu laten bezorgen kost tussen de €8,85 en €9,75.
warme-maaltijd-bezorgen-lier-2500

De verschillende dieetmaaltijden

Moet u bepaalde soorten voeding eten vanwege een allergie of intolerantie? Ook dan kunt u gebruik maken van een maaltijdservice. Kampt u met een hoge bloeddruk of kampt u met hart- en vaatziekten? Dan adviseert men om vooral zoutarme maaltijden te nuttigen. Wordt het doorslikken van eten lastig of moeite bij het kauwen? Het aanbod gemalen gerechten zal dan goed bij uw situatie passen. Wilt u de strijd tegen de kilo’s voeren (afvallen)? Het assortiment vetbeperkte maaltijden biedt dan voldoende opties. Bent u aan het revalideren? Selecteer dan de menu’s met veel eiwitten en energie. Hieronder sommen wij de belangrijkste dieetmaaltijden nog eens op.

 • Glutenvrij: voor iedereen die eten zonder gluten wil bestellen.
 • Lactosevrij: wanneer uw lichaam te weinig lactase aanmaakt.
 • Zoutarm: aanrader voor mensen die weinig zout willen consumeren.
 • Eiwitrijk: ideaal voor behoud van spieren en opbouw van kracht.
 • Gemalen: zachte maaltijden met een fijne structuur die eenvoudig te nuttigen zijn. Ook vloeibare voeding behoort tot de mogelijkheden.
 • Koolhydraatarm: vaak gekozen door ouderen die willen afvallen.
 • Diabetes: gebalanceerde maaltijden met veel volkorenproducten.
 • Vegetarische / vegan maaltijden: gunstig effect op je gewicht, cholesterol en bloeddruk.

Contacteer bezorgers van kant-en-klaar maaltijden in Lier

Wilt u kennismaken met een verstrekker van warm eten in Lier? Er werken verschillende Vlaamse organisaties die door heel Vlaanderen (en Brussel) bezorgen. Hieronder beschrijven we Vlaamse keukens die in potentie ook bij u thuis bezorgen. Per aanbieder delen wij meer informatie over de vergoedingen per maaltijd.

Aanbod Gem. Prijs Beoordeling Informatie
delimeal Koelvers
Vriesvers
€6,89
Proefbox: €32,50
Bekijken
crowd-cooks Koelvers
Vriesvers
€9,99 Bekijken
fresheo Koelvers
Vriesvers
€9,34 Bekijken
oh-my-guts Koelvers
Vriesvers
€9,95 Bekijken
mealhero Koelvers
Vriesvers
€8,08 Bekijken
yumbel Koelvers
Vriesvers
€13,50 Bekijken
o-sofit Koelvers
Vriesvers
€10,50 Bekijken
foodmaker Koelvers
Vriesvers
€7,50 Bekijken
home-cuisine Koelvers
Vriesvers
€6,75 Bekijken

Lokale keukens en traiteurs maart 2023

In aanvulling op de meerdere grotere traiteurs zijn er binnen de provincies zelf ook meerdere interessante opties (maaltijdbedeling). Hieronder bekijkt u toonaangevende eetwinkels, speciaalzaken, verswinkels, slagerijen, traiteurs, cateraars die u wellicht verder kunnen helpen met een warme maaltijd aan huis. Klopt er iets niet? Liever een vermelding laten verwijderen? Stuur uw suggesties dan per mail. A.d.h.v. dit portaal bekijkt u ook leveranciers in Balen, Dessel, Retie, Kasterlee en Meerhout.

NaamAdresPostcodePlaats
SynergoBossen 162500Koningshooikt
JelbrichBrandestraat 22500Koningshooikt
Cook ‘N StuffSoeteweide 1A2500Koningshooikt
Lycke PatrickGervoort 11/32491Olmen
Traiteur De SingelSteegstraat 942490Balen
All That’s OrientStationsstraat 402490Balen
Traiteur Limerkens RiaSparrenstraat 72490Balen
Bartis NvSchoor 762490Balen
BroodjeskoerierPegelstraat 282490Balen
Plaatselijke traiteurs, restaurants, horecabedrijven, cateraars gericht op eten thuisbezorgd in Lier.

Ervaar het voordeel van eten bezorgen in Lier?

Gezonde gerechten met lekker veel groenten die u thuis opwarmt

De voedingsdriehoek

Goed eten is van groot belang voor praktisch iedereen. Maar juist voor ouderen kan dat veel effect hebben wanneer ze eten bestellen in Lier. Wanneer u ouder wordt dan krijgt u te maken met ongemakkelijk op lichamelijk en sociaal/geestelijk gebied. De voedingsdriehoek is het Vlaams voorlichtingsmodel voor een meer gezonde en milieuverantwoorde leefstijl. 3 uitgangspunten vormen de basis: meer ruimte voor plantaardig eten, laat ongezonde snacks zoveel mogelijk liggen en vermijd voedselverlies. In het overzicht hieronder bieden wij adviezen hoe u dit proces kunt integreren in uw eigen leefritme:

 • Drink zoveel mogelijk water uit de kraan.
 • Dagelijkse kost: eet meer groenten en fruit (bij voorkeur van het seizoen).
 • Kies gezonde plantaardige eiwitbronnen als peulvruchten en noten.
 • Probeer dagelijks minder vlees te eten: kies meer voor kip, vis en andere plantaardige producten en laat rood en bewerkt vlees zoveel mogelijk staan.
 • Wees voorzichtig met lege calorieën (zoals tussendoortjes en cola).
 • Luister goed naar je honger- en verzadigingsgevoel. Geniet bovenal van je maaltijden.
 • Varieer en zoek alternatieven (probeer nieuwe dingen uit).
 • Plan je dagelijkse maaltijden goed in.

Ondervoeding bij senioren
Ouderen lopen een verhoogd risico op ondervoeding. Dit kan zijn door een eenzijdig voedingspatroon, moeite met kauwen en/of slikken of problemen met lopen. De gevolgen kunnen o.a. zijn: vermoeidheid, een bleke huid en uitvallend haar. Hierna bekijkt u meerdere adviezen om toch aan de energiebehoefte te voldoen:

 1. Probeer kleinere porties te verdelen over de dag met belangrijke voedingsstoffen (vitaminen, mineralen, eiwitten en energie).
 2. Kies voor energierijke voeding zoals Volle melkproducten, roomijs, slagroom.
 3. Zoek uit welke ingrediënten u wellicht gemakkelijker kunt eten. Bijvoorbeeld vloeibare of gemalen voeding.

Vragen en antwoorden (FAQ) aangaande maaltijdbedeling

Welke services bezorgen er maaltijden aan huis in Lier?
In en rondom Lier zijn er diverse gemeentelijke zorgbedrijven en cateraars. In aanvulling hierop zijn er een aantal grote Vlaamse specialisten. Bekende namen zijn: Crowd Cooks, Fresheo, Home Cuisine, Mealhero, Delimeal. Een andere mogelijkheid is een lekkere maaltijdbox van: Marley Spoon, Foodbag, HelloFresh, Simply You box, Ekomenu. Dit is een boodschappenpakket met producten en recepten. Belangrijk: u moet wel eigenhandig alles koken.

Wat zijn de onkosten van deze gerechten?
De kosten van een warme maaltijd aan huis in Lier bezorgen worden bepaald door verschillende aspecten. Een voedzame diepvriesmaaltijd haal je al in huis vanaf €5,85. Een gezonde koelverse maaltijd kunnen worden ingekocht v.a. €7,75. Een individueel dagmenu (met soep en dessert) kan doorgaans al thuisbezorgd worden v.a. €9,95. Dat is inclusief verzendkosten. Belangrijk: er geldt een minimale afname van 3 – 5 maaltijden.

Kan ik de maaltijden ook warm laten leveren?
Zeker, warm eten bezorgen in Lier is mogelijk. Dit wordt gefaciliteerd door lokale restaurants en/of zorgbedrijven. Het warme eten wordt door koks vers gemaakt door een professionele kok. Zo’n dagmenu bestaat o.a. uit: soep als starter, een hoofdgerecht zoals een aardappelproduct, rijst of pasta met een ruime portie groenten, gebakken vis of vlees met een klein dessert. De gerechten hoeft u zelf niet meer op te warmen. De vuile vaat wordt ook weer meegenomen.

Heb ik recht op het zorgbudget voor ouderen met een zorgnood?
Dit zorgbudget voor ouderen met een zorgnood was vroeger bekend onder de naam tegemoetkoming voor hulp aan bejaarden. Die betreft een zorgpremie voor senioren met minimale financiële middelen en een verminderde zelfredzaamheid van zeven punten of meer. Merkt u barrières bij de warme maaltijd (koken of opeten)? Vraag dan informatie aan voor een subsidie voor maaltijden. Aanvragen kan via Vlaanderen.be. Hiervoor heb je een elektronische identiteitskaart (eID) nodig. Zie ook www.lier.be.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment