Voordelige maaltijden uitproberen?
Bekijk direct geheel vrijblijvend de proefpakket aanbiedingen!

PROEFPAKKET AANVRAGEN

Maaltijden aan huis Evergem

Elke dag een gezonde maaltijd vermindert de kans op allerlei aandoeningen. Zoekt u naar een alternatief voor de fysieke supermarkt? Wilt u liever niet meer zo lang in de keuken staan? Levering van maaltijden aan huis in Evergem kan voor veel verlichting zorgen. Een maaltijdservice levert lekkere warme maaltijden bij 60 plussers en kwetsbaren. Onder andere Vlaamse klassiekers als Witloof uit de oven met puree tot heerlijke maaltijden als Seldersoep. Altijd vers bereid. De gerechten kunnen worden opgewarmd in de magnetron(oven) of microgolfoven). Op deze pagina bieden wij informatie over de verscheidene soorten maaltijden, checkt u grote Vlaamse en lokale leveranciers en kan u gebruik maken van aanbiedingen van proefpakketten.

maaltijden-aan-huis-evergem

 • Iedere avond een voedzame maaltijd op tafel.
 • Met name gekozen door senioren en kwetsbaren.
 • Prijs per maaltijd begint bij ongeveer €5,85.
 • Ruim dieet assortiment beschikbaar.
 • Alleen bestellen wanneer u dat wenst.
 • Ruime bestelmogelijkheden.
ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteEvergem
PlaatsEvergem
Postcode9940
Recept tipKabeljauw in witte wijnsaus en preistamppot
Website gemeentewww.evergem.be

Eten laten thuisbezorgen in Evergem?

Bekijk acties en vraag proefmaaltijden aan

Gezonde maaltijden bezorgen in Evergem

Veel Vlamingen van 60 jaar en ouder eten onvoldoende gezond. We zien dit bijvoorbeeld terug aan typische klachten zoals overgewicht en een zwakker lijf. Er is ook ander segment senioren die juist te kampen hebben met structurele ondervoeding. Het niet oplossen van deze voedingsproblemen kan weer leiden tot lusteloosheid en reumatische klachten. Iedere dag een gevarieerde en verse maaltijd is onmisbaar. Een goed hulpmiddel kan zijn de voedingsdriehoek. Lukt het niet meer om zelf dagelijks een maaltijd te maken? Er zijn verschillende soorten senioren maaltijden die gevroren, vers of warm geleverd kunnen worden. Kies zelf uit heerlijke gerechten als Kalkoen Sinaassaus Appelmoes Geb. Aardappelkubus of Runderlapje bearnaisesaus bloemkool en röst. In het stukje hieronder geven we meer details.

Informatie over diepvriesmaaltijden

Worden bereid met dagverse ingrediënten en meteen ingevroren. Dit heeft veel (praktische) voordelen: alles blijft lekker vers en lekker. Ongezonde bewaarmiddelen en geur,- kleur-, en smaakstoffen hoeven in mindere mate te worden gebruikt. Kant en klare diepvries maaltijden zijn in de vrieskist maandenlang goed te houden. Ook gewoon handig om op voorraad te hebben. Altijd het gerecht van uw goesting.

 • Optimaal behoud van smaak, kleur en geur.
 • 6 – 12 maanden houdbaar in de vrieskist.
 • Zo’n vriesverse maaltijd aan huis leveren in Evergem is al mogelijk voor €5,25.

Koelverse maaltijden

De dagverse maaltijden bevatten voornamelijk ingrediënten die pas net geoogst zijn. Vaak wordt er gekookt met seizoensproducten. Bevatten geen onnodige toevoegingen zoals overbodig suiker en zout. Koelverse producten kan je standaard een week bewaren in de koelkast. Ze worden uitgeleverd op meerdere levermomenten, verspreid over de week.

 • Bereid met de meest verse producten.
 • Volop variatie in de menu’s.
 • Normaal rekenen ze voor koelverse gerechten zo’n €7,25 per persoon per dag.

Warme maaltijden in Evergem bezorgen

Veel senioren hopen dat ze nog voor een lange periode zelfstandig thuis kunnen wonen. Door warme maaltijden aan huis blijven ouderen langer zelfstandig. Voor bejaarden en andere kwetsbare doelgroepen kan ook het verwarmen van een maaltijd soms vrij lastig zijn. Een uitgebreide en gevarieerde maaltijd is in het bijzonder voor deze doelgroep heel belangrijk. Gelukkig kunt u een warme maaltijdservice inschakelen. Doorgaans bieden ze een dagmenu met bijvoorbeeld: soep als voorgerecht, een hoofdgerecht inclusief rijst, pasta of aardappelpuree + een ruime portie groenten, een kleine portie vis en/of vlees en een klein dessert.

 • De service die warme maaltijden aan huis bezorgt noemen we ook tafeltje dekje.
 • Opwarmen in de microgolfoven niet meer nodig.
 • Een warm dagmenu bezorgen kost tussen de €8,85 en €9,75.
warme-maaltijd-bezorgen-evergem-9940

Dieetmaaltijden passend bij uw leefstijl

Heeft u een voorkeur voor bepaalde voeding vanwege een allergie of intolerantie? Ook dan kunt u gebruik maken van een maaltijdservice. Wordt er bij u vaak een hoge bloeddruk geconstateerd of heeft u te maken met hart- en vaataandoeningen? Kies dan voor het assortiment zoutarme maaltijden. Kunt u niet meer makkelijk slikken of lukt het niet meer om goed te kauwen? Dikwijls vindt u ook gemalen maaltijden terug op het menu. Heeft u het advies gekregen om wat kilo’s te verliezen? Het assortiment vetbeperkte maaltijden biedt dan voldoende opties. Bent u aan het herstellen? Dan kan het raadzaam zijn te zoeken naar eiwitrijke voeding. in de 3 boxen hieronder lopen wij enkele belangrijke diëten nog eens langs.

 • Glutenvrij: voor mensen met een glutenallergie.
 • Lactosevrij: bij de bereiding worden alternatieven voor zuivel gebruikt.
 • Zoutarm: verkleint de kans op een te hoge bloeddruk.
 • Eiwitrijk: behoud van spierkracht en lichamelijke functie.
 • Gemalen: bij problemen met kauwen of slikken (orofaryngeale dysfagie). Optioneel kan het eten ook vloeibaar geleverd worden.
 • Koolhydraatarm: voedingswaarden met een laag % koolhydraten.
 • Diabetes: maaltijden met verse groenten, noten, zaden en pitten.
 • Vegetarische / vegan maaltijden: minder vlees en vis consumeren is goed voor het milieu.

Vergelijk leveranciers van kant-en-klaar maaltijden in Evergem

Bent u op zoek naar een aanbieder van warm eten in Evergem? U hebt de keuze uit meerdere toonaangevende leveranciers die door heel Vlaanderen (en Brussel) bezorgen. In de opsomming hierna beschrijven we populaire keukens die hun service mogelijk ook bij u aanbieden. Per leverancier leest u meer informatie over het type aanbod en de vanafprijzen.

Aanbod Gem. Prijs Beoordeling Informatie
delimeal Koelvers
Vriesvers
€6,89
Proefbox: €32,50
Bekijken
crowd-cooks Koelvers
Vriesvers
€9,99 Bekijken
fresheo Koelvers
Vriesvers
€9,34 Bekijken
oh-my-guts Koelvers
Vriesvers
€9,95 Bekijken
mealhero Koelvers
Vriesvers
€8,08 Bekijken
yumbel Koelvers
Vriesvers
€13,50 Bekijken
o-sofit Koelvers
Vriesvers
€10,50 Bekijken
foodmaker Koelvers
Vriesvers
€7,50 Bekijken
home-cuisine Koelvers
Vriesvers
€6,75 Bekijken

Traiteurs en cateraars in de buurt maart 2023

Behalve de getoonde grote traiteurs zijn er ook in uw eigen omgeving diverse restaurants, traiteurs en verswinkels actief (maaltijdbedeling). In het bijgaande overzicht beschrijven we Vlaamse restaurants, speciaalzaken, slagerijen, cateraars, eetwinkels, traiteurs waar u mogeijk kunt aankloppen voor een warme maaltijd aan huis. Heeft u opmerkingen of aanvullingen? Een incorrecte vermelding verwijderen? Neem dan contact met ons op. Op onze website vindt u ook gegevens van leveranciers in Lievegem, Eeklo, Gavere, Aalter en Zulte.

NaamAdresPostcodePlaats
LuncherieEeklostraat 259940Ertvelde
De StoofKuipstraat 44A9940Ertvelde
D’OréartiMarktplein 39940Ertvelde
Vermeersch En ZonenRapenburg 19930Zomergem
Taksila ThaiLuitenant Dobbelaerestraat 48/H0009930Zomergem
Optiek DemeesterDurmstraat 849930Zomergem
Slager Traiteur BraboDekenijstraat 28/A0009930Zomergem
Vredesdreef3Vredesdreef 39921Vinderhoute
Vereecke ElsMimosastraat 179920Zomergem
Regionale horecabedrijven, slagerijen, restaurants, cateraars: krijg eten thuisbezorgd in Evergem.

Geniet van thuis eten laten bezorgen in Evergem?

Verse en gezonde maaltijden die u zelf kunt opwarmen

Lees alles over de gezonde voedingsdriehoek

Een gezonde eetgewoonte is erg belangrijk voor iedereen. Maar juist voor ouderen kan dat veel effect hebben wanneer ze eten bestellen in Evergem. Wanneer u ouder wordt dan krijgt u te maken met veranderingen op lichamelijk en sociaal gebied. De voedingsdriehoek kan je helpen richting een meer gezonde en duurzame leefstijl. Het model vertrekt van de volgende 3 uitgangspunten: eet meer plantaardig, eet en drink zo weinig mogelijk lege calorieën en eet wat minder dan voorheen. In onderstaand stukje vertrekken we aanbevelingen hoe u hier invulling aan kunt geven:

 • Drink zoveel mogelijk water uit de kraan.
 • Dagelijkse kost: eet meer groenten en fruit en volg de seizoenskalender.
 • Kies wat meer voor bonen, kikkererwten en andere peulvruchten.
 • Probeer dagelijks minder vlees te eten: kies 2 of 3 keer per week voor een vegetarische maaltijd in plaats van rood en bewerkt vlees.
 • Kijk uit met lege calorieën(gesuikerde dranken, chips, snoepjes en andere snacks).
 • Eet niet meer dan je daadwerkelijk nodig hebt. Probeer zoveel mogelijk te genieten.
 • Breng variatie in recepten en smaken (volg zoveel mogelijk de seizoenen).
 • Eet bewust en met mate (op de juist momenten).

Omgaan met ondervoeding
De problemen van ondervoeding bij ouderen zijn groot. Dit wordt veroorzaakt door bijvoorbeeld verminderd drang om te eten, tandproblemen of dementie/vergeetachtigheid. De gevolgen hiervan kunnen o.a. zijn: vermoeidheid en lusteloosheid. In de onderstaande blokken check u verschillende adviezen om de kans op ondervoeding te verkleinen:

 1. Eet kleinere beetjes eten op verschillende momenten op de dag met een optimale balans tussen eiwitten, vetten en koolhydraten.
 2. Kies voor producten rijk aan energie zoals noten en volle melkproducten.
 3. Zoek uit welke ingrediënten u wellicht gemakkelijker kunt eten. Bijvoorbeeld gepureerde groenten, aardappelen en/of drinkbare alternatieven.

Veelgestelde vragen omtrent de maaltijdbedeling

Welke services bezorgen er maaltijden aan huis in Evergem?
In en rondom Evergem werken verscheidene lokale vrijwilligersorganisaties, cateraars en traiteurs. Evenzeer werken er hier grote specialisten. Innovatieve bedrijven zijn bijv: Mealhero, Oh My Guts, Home Cuisine, Delimeal, Fresheo. Een mogelijk alternatief is een maaltijdbox van bijvoorbeeld: Simply You box, Foodbag, Marley Spoon, HelloFresh, Ekomenu. U krijgt alle ingrediënten thuisbezorgd. Het verschil is dat u hier nog wel zelf moet koken.

Wat zijn de tarieven van deze maaltijden?
De kosten van een warme maaltijd aan huis in Evergem bezorgen zijn heel divers. Een makkelijke diepvriesmaaltijd haal je al in huis vanaf €5,25. Een makkelijke koelverse maaltijd kunnen al bezorgd worden voor €7,5. Een volledig dagmenu (met soep en dessert) kan doorgaans al thuisbezorgd worden v.a. €9,85. Dat is inclusief verzendkosten. Let op: er is een minimale afname van 3 – 6 gerechten p/week.

Is het mogelijk om het eten warm te laten bezorgen?
Uiteraard, warm eten bezorgen in Evergem is een optie. Dat wordt geregeld door gemeentelijke eetwinkels en/of zorgbedrijven. Het warme eten wordt dagvers gekookt met seizoensproducten. Als u voor het dagmenu kiest krijgt u soepje, een hoofdgerecht met daarbij aardappelen/pasta/rijst met voldoende groenten, vis, vlees of gevogelte en een dessert na. Het fijne is dat alles warm thuisbezorgd wordt. De vuile vaat wordt weer bij u opgehaald.

Heb ik recht op het zorgbudget voor ouderen met een zorgnood?
Het zogenoemde zorgbudget voor ouderen met een zorgnood heette vroeger de tegemoetkoming voor hulp aan bejaarden. Die betreft een zorgpremie voor senioren met een relatief laag inkomen en tevens fysieke of geestelijke problemen. Ervaart u geduvel bij de avondmaaltijd (bereiding of consumering)? Dan ontvangt u mogelijk steun op financieel gebied. Dien uw aanvraag in op Vlaanderen.be. Hiervoor heb je een elektronische identiteitskaart (eID) nodig. Zie ook www.evergem.be.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment