Voordelige maaltijden uitproberen?
Bekijk direct geheel vrijblijvend de proefpakket aanbiedingen!

PROEFPAKKET AANVRAGEN

Maaltijden aan huis Drogenbos

Een dagelijkse gezonde maaltijd is van groot belang voor uw algehele gezondheid. Komt u niet meer wekelijks in de supermarkt? Of gaat het koken u niet meer zo gemakkelijk af? Levering van maaltijden aan huis in Drogenbos biedt voor veel ouderen uitkomst. De maaltijdservice bezorgt lekkere warme maaltijden bij bejaarden en mensen die ondersteuning nodig hebben op zorggebied. Denk aan Vlaamse combinaties zoals Stoofvlees met frieten tot toppers zoals Krokant van kalkoen, provençaalse saus en rijst. Altijd bereid met zo min mogelijk kunstmatige toevoegingen. Eenvoudig te bereiden in de oven of microgolfoven. Op deze website checkt u belangrijke informatie over de diverse maaltijd-assortimenten, checkt u landelijke en plaatselijke traiteurs en verzamelen wij aanbiedingen van proefpakketten.

maaltijden-aan-huis-drogenbos

 • Iedere avond een voedzame maaltijd op tafel.
 • Perfect als koken niet meer zelfstandig gaat.
 • Maaltijden aan huis zijn er al voor €5,25.
 • Ruim dieet assortiment beschikbaar.
 • Geen ingewikkelde abonnementen.
 • Gratis thuisbezorgd door een vaste bezorger.
ProvincieVlaams Brabant
GemeenteDrogenbos
PlaatsDrogenbos
Postcode1620
Recept tipSpirelli In Tomatensaus Met Ham En Kaas
Website gemeentewww.drogenbos.be

Eten laten thuisbezorgen in Drogenbos?

Bekijk acties en vraag een proefgerecht aan

Gezonde maaltijden bezorgen in Drogenbos

Veel oudere inwoners van België kunnen zelf maar in beperkte mate zorgen voor gezonde voeding. Dit zien we bijvoorbeeld aan klachtenbeelden als een te hoge bloeddruk en verminderde spierkracht. Er zijn ook groepen bejaarden die te maken hebben met verschijnselen als permanent ondergewicht. Te lang doorlopen met deze voedingsproblemen resulteert vaak in depressieve gevoelens en gedachten en infecties. Een dagelijkse maaltijd met voldoende groenten en voedingsstoffen is onmisbaar. De voedingsdriehoek is het Vlaams voorlichtingsmodel over gezonde voeding. Is het te ingewikkeld geworden om zelf te voorzien in goed voeding? U hebt de keuze uit verscheidene bezorgmaaltijden die gevroren, vers of warm geleverd kunnen worden. U kunt kiezen uit een ruim menu met onder andere Runderlapje bearnaisesaus bloemkool en röst of Kippenbout met appelmoes en puree. Verderop deze pagina leest u meer over de belangrijkste maaltijdvormen.

Diepvriesmaaltijden: voordelen en info

Vriesverse maaltijden worden na bereiding meteen ingevroren. Het invriezen van maaltijden heeft allerlei voordelen: de smaak en voedingswaarden blijven perfect bewaard. Kunstmatige geur, kleur en smaakstoffen zijn dan vaak ook niet eens nodig. Kant en klare diepvries maaltijden kunt u gemakkelijk voor een lange periode in de vriezer bewaren. Het assortiment is standaard al erg groot. Altijd naar uw goesting.

 • Optimaal behoud van smaak, kleur en geur.
 • 6 – 12 maanden houdbaar in de vrieskist.
 • Zo’n vriesverse maaltijd aan huis leveren in Drogenbos is al mogelijk vanaf €5,25.

Koelverse maaltijden

De koks gebruiken voor deze dagverse maaltijden uitsluitend de meest verse ingrediënten. Belangrijk voordeel t.o.v. vriesvers is de variatie in gerechten. De maaltijden zijn laag in zout en vet. Koelverse producten kan je ongeveer 5 tot 7 dagen goed houden in de koeling. De levering vindt plaats op meerdere levermomenten, verspreid over de week.

 • Vandaag geoogst, morgen op uw bord.
 • Volop variatie in de menu’s.
 • Het laten bezorgen van koelverse gerechten laat je al doen voor €7,95 per persoon per dag.

Warme maaltijden in Drogenbos aan huis

De meeste 70-plussers zouden het fijn vinden om een langere periode thuis te kunnen wonen. Met warme maaltijden aan huis is dit dikwijls ook mogelijk. Voor senioren kan ook het opwarmen van een gerecht al problemen opleveren. Een volledige en gevarieerde maaltijd is een onmisbaar voedingsmoment op een dag. In deze situaties kunt u gebruik maken van de warme maaltijdservice. Over het algemeen kan je kiezen voor een dagmenu inclusief een soepje, een hoofdgerecht met daarbij pasta/rijst/aardappelen + voldoende groenten, gebakken vis of vlees met een toetje na.

 • De service die warme maaltijden aan huis bezorgt noemen we ook tafeltje dekje.
 • U hoeft niets meer te doen, u kunt direct aanschuiven.
 • Een warm dagmenu laten bezorgen kost tussen de €8,35 – €10,25.
warme-maaltijd-bezorgen-drogenbos-1620

De verschillende dieetmaaltijden

Eet u volgens een bepaald dieet vanwege een allergie of intolerantie? Ook dan kunt u zich verdiepen in de maaltijdservice. Heeft u bijvoorbeeld last van hoge bloeddruk of zijn er bij u vaatproblemen of hartritmestoornis vastgesteld? Dan kunt u specifiek kiezen voor zoutarme maaltijden. Kunt u niet meer makkelijk slikken of problemen tijdens het kauwen? Meestal worden er ook gemalen maaltijden thuisbezorgd. Heeft u het advies gekregen om wat kilo’s te verliezen? Dan zou u kunnen overwegen de vetbeperkte gerechten te bestellen. Wilt u werken aan spieropbouw? Dan kan het raadzaam zijn te zoeken naar eiwitrijke voeding. Bijgaand benoemen wij de meest populaire diëten.

 • Glutenvrij: vers bereide maaltijden zonder gluten.
 • Lactosevrij: wanneer je lactoserijke producten zoveel mogelijk moet vermijden.
 • Zoutarm: speciale maaltijden waarbij weinig zout is gebruikt.
 • Eiwitrijk: voor de opbouw van spieren en om aan te sterken.
 • Gemalen: speciaal ontwikkeld voor senioren met kauw- en slikproblemen. Er zijn ook bepaalde gerechten beschikbaar als vloeibaar eten.
 • Koolhydraatarm: vaak gekozen door ouderen die willen afvallen.
 • Diabetes: voor een optimale bloedsuikerspiegel.
 • Vegetarische / vegan maaltijden: een lagere bloeddruk en een lager risico op hart- en vaatziekten.

Kom in contact met aanbieders van kant-en-klaar maaltijden in Drogenbos

Op zoek naar gegevens van een verstrekker van warm eten in Drogenbos? Er zijn verscheidene grotere bedrijven die door heel Vlaanderen (en Brussel) bezorgen. In de opsomming hierna bekijkt u populaire cateraars die wellicht bij u actief zijn. Per aanbieder leest u meer meer info over de vergoedingen per maaltijd.

Aanbod Gem. Prijs Beoordeling Informatie
delimeal Koelvers
Vriesvers
€6,89
Proefbox: €32,50
Bekijken
crowd-cooks Koelvers
Vriesvers
€9,99 Bekijken
fresheo Koelvers
Vriesvers
€9,34 Bekijken
oh-my-guts Koelvers
Vriesvers
€9,95 Bekijken
mealhero Koelvers
Vriesvers
€8,08 Bekijken
yumbel Koelvers
Vriesvers
€13,50 Bekijken
o-sofit Koelvers
Vriesvers
€10,50 Bekijken
foodmaker Koelvers
Vriesvers
€7,50 Bekijken
home-cuisine Koelvers
Vriesvers
€6,75 Bekijken

Lokale aanbieders en traiteurs februari 2024

Buiten de meerdere betrouwbare keukens zijn er ook op gemeentelijk niveau meerdere interessante opties (maaltijdbedeling). In de tabel hieronder bekijkt u meerdere verswinkels, eetwinkels, speciaalzaken, traiteurs, slagerijen, restaurants waar u kunt infomeren naar een warme maaltijd aan huis. Ziet u een fout of heeft u aanvullingen? Liever een vermelding laten verwijderen? Neem dan contact met ons op. Via deze website kunt ook aanbieders bekijken in Sint-Pieters-Leeuw, Galmaarden, Hoeilaart, Bever en Herne.

NaamAdresPostcodePlaats
Au Gout Du JourKarel Gilsonstraat 191601Sint-Pieters-Leeuw
Boss ServicesBevrijdingslaan 861640Sint-Genesius-Rode
J. VoetsBierenberg 411640Sint-Genesius-Rode
De 4 SeizoenenStationsstraat 631601Ruisbroek
Yin LantFabriekstraat 771601Ruisbroek
Oxygen EventsPetrus Basteleusstraat 23Bis1600Sint-Pieters-Leeuw
DelitraiteurJoseph Depauwstraat 281600Sint-Pieters-Leeuw
Das QualityGroot-Bijgaardenstraat 151600Sint-Pieters-Leeuw
Traiteur Bart En CindyGemeenteplein 101600Sint-Pieters-Leeuw
Regionale slagerijen, cateraars, horecabedrijven, restaurants met een focus op eten thuisbezorgd in Drogenbos.

Eten bij u thuisbezorgd in Drogenbos?

Verse en gezonde maaltijden die u zelf kunt opwarmen

Gezond eten met de voedingsdriehoek

Een gezond eetpatroon is van belang voor praktisch iedereen. Echter juist voor senioren zorgt dat vaak voor een hoger energieniveau wanneer ze eten bestellen in Drogenbos. Als u ouder wordt kan dat resulteren in ongemakkelijk op lichamelijk en sociaal/geestelijk gebied. De voedingsdriehoek kan je helpen richting een gezond en milieuverantwoord voedingspatroon. Dit model gaat uit van 3 basisprincipes: eet meer plantaardig voedsel, een beperking van de calorie-inname en probeer geen voeding te verspillen. In het overzicht hieronder beschrijven we tips hoe u dit proces kunt integreren in uw eigen leefritme:

 • Water uit de kraan is gezonder en beter voor het milieu.
 • Dagelijkse kost: probeer de dagelijkse groente-inname te verhogen (tot min. 200 gram).
 • Eet meer volkorenproducten, noten, vruchten en granen.
 • Kies voor alternatieven van vlees: kies 2 of 3 keer per week voor een vegetarische maaltijd en sla rood en bewerkt vlees zoveel mogelijk over.
 • Probeer te letten op lege calorieën (zoals tussendoortjes en cola).
 • Pas je voedingspatroon aan op je dagelijks leven. Geniet bovenal van je maaltijden.
 • Varieer en zoek alternatieven (gebruik specifiek groenten en fruit van het seizoen).
 • Bedenk vooraf wat je gaat eten.

Omgaan met ondervoeding
Ondervoeding is iets dat veelal speelt bij ouderen. Dit wordt veroorzaakt door bijvoorbeeld sneller een “vol” gevoel, tand- en kiespijn of doordat men afhankelijk wordt van anderen. De gevolgen zijn onder andere: een langzamer herstel. In onderstaande paragraaf bekijkt u drie acties om de kans op ondervoeding te verkleinen:

 1. In plaats van 3 maaltijden per dag, eet vaker kleine porties met belangrijke voedingsstoffen (vitaminen, mineralen, eiwitten en energie).
 2. Kies voor producten rijk aan energie zoals roomboter en volle melkproducten.
 3. Zoek uit welke ingrediënten u wellicht gemakkelijker kunt eten. Als bijv. zacht gekookte porties of gepureerde producten.

Vragen en antwoorden (FAQ) aangaande maaltijdbedeling

Welke aanbieder levert maaltijden aan huis in Drogenbos?
Rondom de streek Drogenbos leveren verscheidene plaatselijke cateraars en traiteurs. In aanvulling hierop zijn er meerdere bekende cateraars. Dit zijn onder andere: Fresheo, Crowd Cooks, Delimeal, Oh My Guts, Home Cuisine. Een alternatief is een praktische maaltijdbox van: Marley Spoon, 15gram, Foodbag, Ekomenu, HelloFresh. In die box vindt u alle recepten met bijbehorende ingrediënten. Let op: u moet het gerecht nog wel zelf bereiden.

Wat zijn de tarieven van deze maaltijden?
De tarieven van een warme maaltijd aan huis in Drogenbos bezorgen wisselen per leverancier en maaltijdvorm. Een voedzame diepvriesmaaltijd kost om en nabij de €5,35. Een gezonde koelverse maaltijd worden geleverd vanaf €7,75. Een compleet dagmenu (met soep en dessert) kan soms al gebracht worden voor €9,85. Dit is inclusief verzending. Aanbieders werken doorgaans met een minimale afname van 3 (koelvers) of 6 (vriesvers) gerechten per week.

Kan ik kiezen voor warme levering aan huis?
Ja, warm eten bezorgen in Drogenbos is mogelijk. Dit is beschikbaar bij regionale cateraars en/of zorgbedrijven. Uw warme eten wordt elke dag vers bereid door een professionele kok. Het dagmenu bestaat uit meestal uit soep, een hoofdgerecht zoals een aardappelproduct, rijst of pasta met seizoensgebonden groenten, een stukje vlees of vis en een dessert na. De gerechten hoeft u zelf niet meer op te warmen. Zelfs de afwas wordt gedaan voor u.

Hoe vraag ik het zorgbudget voor ouderen met een zorgnood aan?
Het zogenoemde zorgbudget voor ouderen met een zorgnood is de opvolger van de tegemoetkoming voor hulp aan bejaarden. Het is een zorgpremie voor 65-plussers met weinig geld en een verminderde zelfredzaamheid van zeven punten of meer. Ervaart u hindernissen bij het klaarmaken en eten van uw maaltijd? Probeer dan te zoeken naar opties voor een subsidie voor maaltijden. De aanvraag doet u op Vlaanderen.be. Zorg dat u uw elektronische identiteitskaart (eID) (met kaartlezer en pincode) bij de hand hebt. Zie ook www.drogenbos.be.

Leave a Comment