Voordelige maaltijden uitproberen?
Bekijk direct geheel vrijblijvend de proefpakket aanbiedingen!

PROEFPAKKET AANVRAGEN

Maaltijden aan huis Nivelles

Goede voeding is belangrijk voor uw gezondheid. Komt u niet meer wekelijks in de supermarkt? Wilt u liever niet meer zo lang in de keuken staan? Levering van maaltijden aan huis in Nivelles biedt voor veel ouderen uitkomst. Een maaltijdservice levert lekkere warme maaltijden bij 60 plussers en mensen die door ziekte of een beperking niet zelf kunnen koken. Van Vlaamse recepten zoals Gehaktballetjes met krieken tot heerlijke menu’s zoals Kip, appelmoes en aardappelen. Vers voor u bereid door ervaren koks. Op de omdoos leest u meer informatie over verwarmen in de oven of microgolfoven. Aan de hand van onze site treft u informatie over de meest bekende soorten gerechten, bieden we een lijst met grootschalige en plaatselijke leveranciers en bieden we speciale kortingsacties van aanbieders.

maaltijden-aan-huis-nivelles

 • Wekelijks gezonde maaltijden aan huis.
 • Gemakkelijk zelf opwarmen in de microgolfoven.
 • Een maaltijd is er al vanaf €5,75.
 • Met voldoende groenten en rijk aan voedingsvezels.
 • U bestelt alleen wanneer u dat wenst.
 • Persoonlijke service via verschillende kanalen.
ProvincieWaals Brabant
GemeenteNivelles
PlaatsNivelles
Postcode1400
Menu-tipLamsnavarin Prinsessenbonen Gebak. Aardappelkubus
Website gemeentewww.nivelles.be

Smaakvol eten laten bezorgen in Nivelles?

Bekijk huidige acties en probeer voordelig maaltijden uit

Gezonde maaltijden bezorgen in Nivelles

Veel senioren eten niet gezond en gevarieerd. Dit uit zich in fysieke klachten zoals een hoge cholesterol en psychische klachten. Er zijn ook groepen bejaarden die te maken hebben met structurele ondervoeding. Zo’n voedingsprobleem verhoogt het risico op depressieve gevoelens en gedachten en een trager herstel. Een afwisselende en gezonde maaltijd is vereist. U kunt bijvoorbeeld de voedingsdriehoek gebruiken. Is het te ingewikkeld geworden om zelf te voorzien in goed voeding? U kunt kiezen uit allerlei opwarmmaaltijden die bij u thuisbezorgd kunnen worden. Typische gerechten zijn Visfilet, romanesco en aardappelpannetje of Boereworst Met Wortelstamppot. Hieronder geven we meer details.

Informatie en kosten van diepvriesmaaltijden

Vriesverse maaltijden worden na bereiding meteen ingevroren. Dit heeft veel (praktische) voordelen: voedingswaarden, smaak en vitamines blijven heel goed behouden. Bewaar-, geur-, kleur-, of smaakstoffen worden maar slechts sporadisch gebruikt. Kant en klare diepvries maaltijden kunt u lang in de diepvries bewaren. Ideaal om op voorraad te houden. Altijd iets dat aansluit op uw goesting.

 • Optimaal behoud van smaak, kleur en geur.
 • Rijk aan groenten en voedingsvezels.
 • Een vriesverse maaltijd aan huis leveren in Nivelles is al een mogelijkheid vanaf €5,85.

Meer informatie over koelverse maaltijden

De speciale dagverse maaltijden worden gemaakt van ingrediënten die doorgaans rechtstreeks van de teler, boer of producent komen. Belangrijk voordeel t.o.v. vriesvers is de variatie in gerechten. Bevatten geen onnodige toevoegingen zoals overbodig suiker en zout. Dagvers eten kan je ongeveer 5 tot 7 dagen goed houden in de koeling. Ze worden bezorgd op 1 of 2 vaste levermomenten in de week.

 • Verantwoorde maaltijden die aansluiten op de voedingsdriehoek.
 • Elke week een menu met nieuwe gerechten.
 • Doorgaans betaal je voor een koelvers gerecht +/- €7,85 per maaltijd.

Warme maaltijden in Nivelles laten bezorgen

Veel 75-plussers willen zo lang mogelijk in hun eigen woning blijven wonen. Met een service voor warme maaltijden aan huis blijven ouderen langer zelfstandig. Voor ouderen en hulpbehoevenden kan ook het opwarmen van een gerecht een ingewikkelde klus zijn. Een volledige maaltijd met veel groenten is erg belangrijk voor deze mensen. Gelukkig kunt u aanspraak maken op een warme maaltijdservice. Het is vaak een dagmenu met o.a.: soepje vooraf, een hoofdgerecht met aardappelen/pasta/rijst + groenten van het seizoen, vlees, vis of een vleesvervanger en indien gewenst een dessert.

 • De tafeltje dekje gerechten worden geleverd in een warmhoudbak.
 • Vaak wordt het op een vast tijdstip geleverd.
 • De kosten van een warm dagmenu zijn hoger, tussen de €8,25 en €9,75.
warme-maaltijd-bezorgen-nivelles-1400

Dieetmaaltijden voor mensen op leeftijd

Heeft u van de diëtist bepaalde instructies gekregen vanwege een bepaalde allergie? De maaltijdservice is dan ook zeker een optie. Kampt u met een hoge bloeddruk of heeft u problemen gehad met hart en/of bloedvaten? Kies dan voor het assortiment zoutarme maaltijden. Gaat het slikken niet meer zo makkelijk of zijn er gebits/kauw problemen vastgesteld? Dikwijls vindt u ook gemalen maaltijden terug op het menu. Bent u te zwaar? Kies dan de vetbeperkte gerechten. Bent u aan het revalideren? Ga dan specifiek op zoek naar eiwitrijk eten. In het gedeelte hieronder sommen wij de belangrijkste dieetmaaltijden nog eens op.

 • Glutenvrij: een uitgebreid aanbod met glutenvrije gerechten.
 • Lactosevrij: wanneer uw lichaam te weinig lactase aanmaakt.
 • Zoutarm: geschikt voor consumenten met een voorkeur voor zoutbeperkt eten.
 • Eiwitrijk: belangrijk voor ouderen die willen focussen op spierbehoud.
 • Gemalen: speciaal ontwikkeld voor senioren met kauw- en slikproblemen. Er zijn ook bepaalde gerechten beschikbaar als vloeibaar eten.
 • Koolhydraatarm: door de lage insulinespiegel valt u gemakkelijker af.
 • Diabetes: gezonde voeding met extra focus op koolhydraten.
 • Vegetarische / vegan maaltijden: draagt bij aan een goede en gezonde leefomgeving.

Check aanbieders van kant-en-klaar maaltijden in Nivelles

Wilt u een bestelling plaatsen bij een traiteur voor warm eten in Nivelles? We onderscheiden meerdere bekende bezorgdiensten die overal in Vlaanderen kunnen bezorgen. In het onderstaande schema check u verschillende organisaties die in potentie ook bij u thuis bezorgen. Per aanbieder delen wij betreffende de onkosten van de gerechten.

Aanbod Gem. Prijs Beoordeling Informatie
delimeal Koelvers
Vriesvers
€6,89
Proefbox: €32,50
Bekijken
crowd-cooks Koelvers
Vriesvers
€9,99 Bekijken
fresheo Koelvers
Vriesvers
€9,34 Bekijken
oh-my-guts Koelvers
Vriesvers
€9,95 Bekijken
mealhero Koelvers
Vriesvers
€8,08 Bekijken
yumbel Koelvers
Vriesvers
€13,50 Bekijken
o-sofit Koelvers
Vriesvers
€10,50 Bekijken
foodmaker Koelvers
Vriesvers
€7,50 Bekijken
home-cuisine Koelvers
Vriesvers
€6,75 Bekijken

Traiteurs en keukens in uw eigen regio februari 2024

Los van de opgesomde landelijke bedrijven zijn er ook in uw eigen gemeente voldoende keuzes (maaltijdbedeling). In het overzicht hieronder vindt u populaire traiteurs, eetwinkels, verswinkels, slagerijen, cateraars, restaurants waar u mogelijk terecht kunt voor een warme maaltijd aan huis. Ziet u een fout of heeft u aanvullingen? Een verwijdering laten doorvoeren? Neem dan contact met ons op. Middels dit platform zoekt u ook naar aanbieders in Grez-Doiceau, Lasne, Jodoigne, Ramillies en Perwez.

NaamAdresPostcodePlaats
La Romana FilsAvenue Du Centenaire 811400Nijvel
Pizza HutChaussée De Mons 181400Nijvel
A La FermeChaussée De Mons 18 A1400Nijvel
Garcez VincentRue De Beaumont 881390Nethen
B-Class Events And CateringChaussée De Wavre 99/21390Graven
MattartChaussée De Wavre 5041390Graven
Mbs FoodChaussée De Wavre 3321390Graven
Traiteur GustaveChaussée De Jodoigne 91390Graven
DelitraiteurChaussée De Jodoigne 321390Graven
Regionale cateraars, traiteurs, restaurants, horecabedrijven met een focus op eten thuisbezorgd in Nivelles.

Eten aan huis bezorgen in Nivelles?

Gemakkelijk opwarmen met de microgolfoven

Meer informatie over de voedingsdriehoek

Een gevarieerde eetgewoonte is vereist op alle leeftijden. Maar juist voor ouderen kan dat een positieve bijdrage leveren aan de gezondheid wanneer ze eten bestellen in Nivelles. Ouder worden gaat gepaard met veranderende eetgewoonten en een andere sociale omgeving. De voedingsdriehoek is een goed hulpmiddel voor een gezonder en duurzamer eetpatroon. 3 uitgangspunten vormen de basis: eet meer plantaardig, vermijd ultra bewerkte voeding en voorkom onnodige voedselverspilling. In de volgende lijst vertrekken we aanbevelingen hoe u dit in uw eigen leven kunt toepassen:

 • Drink dagelijks minimaal 2 liter water.
 • Dagelijkse kost: eet meer groenten en fruit en volg de seizoenskalender.
 • Probeer meer noten, peulvruchten en granen te eten.
 • Kies voor alternatieven van vlees: kies vaker voor een vegetarisch gerecht en sla rood en bewerkt vlees zoveel mogelijk over.
 • Eet en drink zo weinig mogelijk lege calorieën (bijvoorbeeld fris, snoepgoed en vetrijke voeding).
 • Eet niet onnodig veel. Gun jezelf af en toe een minder gezonde uitspatting.
 • Laat je inspireren door nieuwe trends (bijvoorbeeld met een seizoenskalender).
 • Plan je maaltijden zoveel mogelijk in.

Ondervoeding bij ouderen
De problemen van ondervoeding bij ouderen zijn groot. Dit kan zijn door sneller een “vol” gevoel, gebitsproblemen of door eenzaamheid. Problemen die kunnen ontstaan zijn onder andere: een langzamer herstel. In het gedeelte hieronder check u drie adviezen om de kans op ondervoeding te verkleinen:

 1. In plaats van 3 maaltijden per dag, eet vaker kleine porties met goede voedingswaarden (koolhydraten, vetten en eiwit).
 2. Kies voor energierijke producten zoals vis (haring, paling, makreel, zalm) en volle melkproducten.
 3. Zoek uit welke ingrediënten u wellicht gemakkelijker kunt eten. Onder andere fijngemalen eten of vloeibare producten.

FAQ over maaltijdbedeling en bezorgservices

Wie bezorgen er maaltijden aan huis in Nivelles?
In de regio Nivelles bezorgen betrouwbare lokaal georiënteerde cateringbedrijven, traiteurs en kleinschalige keukens. Evenzeer zijn er verscheidene grote Vlaamse specialisten. Het gaat dan om onder andere: Home Cuisine, Mealhero, Delimeal, Fresheo, Crowd Cooks. Een mogelijk alternatief is een maaltijdbox van bijvoorbeeld: Foodbag, Marley Spoon, Simply You box, 15gram, HelloFresh. U krijgt alle ingrediënten thuisbezorgd. Let er wel op dat u dit zelf nog klaar moet maken.

Wat betaal ik voor eten aan huis bezorgen?
De kosten van een warme maaltijd aan huis in Nivelles bezorgen hangen af van diverse factoren. Een makkelijke diepvriesmaaltijd kan je al kopen v.a. €5,35. Een gezonde koelverse maaltijd kan je al laten leveren vanaf €7,5. Een compleet dagmenu (met soep en dessert) kan doorgaans al thuisbezorgd worden v.a. €9,5. Dit is inclusief verzending. Aanbieders werken doorgaans met een afname van minimaal 3 of meer gerechten per week.

Kan ik kiezen voor warme bezorging aan huis?
Zeker, warm eten bezorgen in Nivelles behoort tot de opties. Dit wordt vaak verzorgd door plaatselijke slagerijen en/of zorgbedrijven. Het warme eten wordt vers bereid in eigen keuken. Als u het dagmenu besteld ontvangt u vaak soep als starter, een hoofdgerecht inclusief pasta/rijst/aardappelen met een ruime portie groenten, vis, vlees of gevogelte en fruit of een toetje als nagerecht. U hoeft het niet op te warmen. U hoeft zelf ook geen afwas meer te doen.

Kan ik aanspraak maken op zorgbudget voor ouderen met een zorgnood?
Dit zorgbudget voor ouderen met een zorgnood heette vroeger de tegemoetkoming voor hulp aan bejaarden. Dit is de zogenaamde zorgpremie voor bejaarden met een laag inkomen en een verminderde zelfredzaamheid van zeven punten of meer. Merkt u belemmeringen bij het klaarmaken en/of eten van de avondmaaltijd? Dan ontvangt u mogelijk een zorgpremie. Aanvragen kan via Vlaanderen.be. Zorg dat u uw elektronische identiteitskaart (eID) (met kaartlezer en pincode) bij de hand hebt. Zie ook www.nivelles.be.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment